Az Antiochia közösség lelki hétvégéje a plébániánkon

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyerekeket, mert ilyeneké a mennyek országa.” (Mt 19,14)

Ez a bibliai idézet volt annak a Hétvégének a mottója, amelyen plébániánk antiochiás fiataljai immár sokadszorra, a plébániai hívek imáinak és finom harapnivalóinak segítségével, november 18-20-án részt vettek. Ezt a különleges eseményt évről évre ők maguk szervezik és bonyolítják le azzal a szándékkal, hogy egymást szolgálva és egymást lelkesítve gyarapítsák Isten egyházát újabb és újabb tagokkal, akik a Hétvége után péntek esténként közösségben élhetik át Krisztus szeretetének erejét.

E mostani Hétvégén azt mutatták meg egymásnak, hogy miként maradjanak Isten szeretetében feltétlenül bízó, egymást szeretettel szolgáló, tiszta szívű gyermekek. Őszintén megosztották egymással személyes istenélményeiket, és tanúskodtak az igenekről, melyet a legkülönfélébb élethelyzeteikben Istennek mondanak. Egymás elé tárták, hogy szerintük miért jó Istenhez tartozni, és milyen nagyszerű azt közösségben megélni. Mindehhez imákban kérték a Szentlélek segítségét, akinek jelenléte és kegyelme minden egyes Hétvégén érezhető. Ő ad újra és újra bátorságot és kitartást a sokszor már kamaszként túlhajszolt, megterhelt, a világ zajától összezavarodott fiataloknak ahhoz, hogy megmaradjanak hitükben, fáradhatatlanul imádkozzanak egymásért és az egyház minden egyes tagjáért, így értünk is. Szívmelengető látni és hallani, ahogyan teljes bizalommal és lelkesedéssel énekelnek az Úrnak hálaadó imákat. Ők a mi reménységünk arra, hogy tovább viszik a krisztusi szeretetet és tovább építik Isten országát itt a földön.

Éppen ezért nagyon hálásak vagyunk a plébánia híveinek minden imáért, amellyel lelki támogatást adtak nekik, és minden egyes finom falatért, amellyel a fiatalok testi táplálékához járultak hozzá. Mindezt viszonzandó, december 19-én, a roráte misén az antiochiás fiatalok szolgálnak majd énekükkel és felolvasással, valamint szeretettel és hálával látják vendégül mise utáni reggelire a híveket. Adja Isten, hogy kis közösségük még sokáig megmaradjon és fiatalos lelkesedéssel töltse meg plébániánkat!

a hátteret adó szülőpárok nevében: Szandi

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük