Autókat és motorokat áldottak meg

A helyi Árpád-házi Szent Erzsébet-plébánia és a Magyar Autóklub közös szervezésében augusztus 13-án, vasárnap délelőtt járműszentelést tartottak Szegeden, a Belvárosi híd újszegedi lábánál található Torontál téri parkolóban. Az eseményre sok autós, de még több motoros érkezett.

Thorday Attila plébános a járművek megszentelése előtt elmondta, hogy az esemény már hagyományosnak számít. Beszélt arról, hogy az emberek mindig közlekedtek, még az ősidőkben is, és ez mindig veszélyeket rejtett magában. Komoly feladat volt akár egy tavon vagy egy tengeren átkelni, amihez hajót kellett készíteni, később pedig már elkezdett az emberiség utakat építeni. Arra is emlékeztetett, hogy voltak, akik az utazókat fosztogatták, és sajnos balesetek is történnek. Vagyis jó dolog az utazás, de egyben veszélyes is.

Szent Kristófról az a legenda járja, hogy erős ember volt, aki segített abban, hogy az emberek átkeljenek a patak egyik oldaláról a másikra. Az ő emléknapja után vagyunk most itt – tette hozzá Thorday Attila, aki a járművezetőktől azt kérte, engedjék egymást békésen közlekedni. Ezután egyenként áldotta meg az autókat és a motorokat is.

A plébános Szent Kristóf közbenjárását kérte, hogy mindig a jó úton járjunk és egymást tisztelettel segítsük céljaink elérésében. Szent Kristóf a hajósok és utasaik védőszentje, a tizennégy segítő szent egyike, akinek képét ma is sok autós és motoros magával hordja. A Magyar Autóklub Szent Kristófról nevezte el azt a díjat, amelynek bronz, ezüst és arany fokozatával jutalmazza azokat, akik a legtöbbet tettek a biztonságos közlekedésért.

Forrás: Délmagyar.hu / Fotó: Török János / Magyar Kurír

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük