Amikor megérint a menny illata

Plébániánk Antióchia csoportjának tagjai szeptember 5-én, szombat este tanúságtevő-dicsőítő imaesttel szolgáltak felénk. Amikor legutóbb a Random Szentek Keresztény Zeneszolgálat (mert így definiálják magukat J ) gyakorolt a plébánián, felfigyeltem rájuk és azt mondtam magamban: „Hm, ezek a fiatalok találkoztak Isten szeretetével!” Mert az, akit megérint Isten szeretete, bizony nem tudja azt magában tartani, mert késztetést érez arra, hogy kinyissa a száját és a Szentlélek betölti tanúságtétellel, szívből fakadó énekkel.

Azon az estén úgy éreztem leereszkedett közénk a Menny. Sugárzott róluk a tisztaság és az Isten utáni vágyakozás. Csak rácsodálkoztam, micsoda leheletfinom ébredést visz végbe az Úr a fiatalok körében. Mostanában gyakran hallani arról, hogy az ifjúság körében Isten erőteljesen munkálkodik. Ébredés készül! A mi fiataljainkat is megperzselte a Szentlélek. Más plébánián is tizen-huszonéves fiatalok éjszakába nyúló szentségimádást kezdeményeznek.

Hát micsoda ez, ha nem ÉBREDÉS! Amikor a fiatalok nem a világban lévő szórakozóhelyeken keresik a boldogságot, hanem ima-dicsőítő-szentségimádó estet szerveznek! Mert a lelkük szomjazik az Élő Isten után… A dicsőítő dalok szövegei mind-mind Isten utáni vágyakozásról, imádatról, magasztalásról szóltak. Meg is írtam az egyiküknek: „…szívem örvendezik miattatok”, mert Isten Szívének is kedves a szívből jövő dicséret. Engem is mélyen megérintett és magával ragadott a szentségimádás alatti dicsőítés. Ugyanis nem áll távol tőlem ez a típusú imamód, mert istenkapcsolatom gyökerei a Katolikus Karizmatikus Megújulásban, mint lelkiségi mozgalomban kaptak éltető vizet, lendületet a növekedéshez. Töltsön be mindannyiunkat az Isten iránti vágyakozás és a Szentlélek öröme!

Kószó Edit

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük