Amikor a Menny leszáll közénk, gyógyulunk

Lelkigyakorlatot tartottunk az életszakaszok gyógyulásáért.

Mijo Barada már több alkalommal tartott szemináriumot Szegeden. Ebben az évben az újszegedi Szent Erzsébet templom adott otthont a 150 fős háromnapos lelkigyakorlatnak, melynek témája az életszakaszok gyógyítása volt. Mijo megtanított bennünket önmagunkért imádkozni a fogantatásunktól kezdődően.

Mijo lelkigyakorlatainak sajátossága, hogy élettapasztalataiból hoz példákat, tanúságos történeteket, melyekből bőségesen okulhatunk.

A délelőttök Isten dicsőítésével indultak, majd Mijo előadásaival folytatódtak. Délután a kihelyezett Oltáriszentség előtt imádkoztuk a rózsafüzért, tizedekre felbontva különböző szándékokra. Minden nap, amikor megszólalt a déli harangszó, mindent abba hagyva elimádkoztuk az Úrangyalát.

Pénteken alapos felkészítést kaptunk a szentgyónásra, melynek gyümölcseként két atya két délutánon keresztül több órán át gyóntatott. Majd levelet írtunk Jézusnak, benne megemlítve folytonosan visszatérő bűneinket, amelyekben kísértést szenvedtünk, szombaton pedig lelki sebeinket vetettük papírra. Amikor átolvastam írásomat, meglepődtem azon, hogy a témával kapcsolatban mennyi mindent előhozott belőlem a Szentlélek.

Lackó István atya a leveleinket egy kosárba gyűjtötte és a szentmisében imádkozott ezekért a szándékokért.

Vasárnap délután kiszolgáltatták számunkra a betegek kenetét, majd a házaspárok megújították házassági fogadalmaikat.

A szentmisékben elhangzott prédikációkból két gondolatot tettem el magamnak. A pénteki szentmiséből azt, hogy: „Még nem álltatok ellen a bűnnek véretek ontásáig!”, valamint ennek a magyarázatát.

A szombaton elhangzottakból pedig az okos szüzek történetét, amelyet István atya egy mai történettel világított meg: „Képzeljétek el, hogy megyünk többen több autóval szentmisére. Útközben valakinek kifogy autójából az üzemanyag és kér tőlem, hogy adjak neki az én autómból. Ha adok, akkor nekem sem lesz elég, hogy eljussak bemutatni a szentmisét azok számára, akik már ott vannak és várnak rám. Nem adhattam, hogy célba jussak.”

A hétvége során a Menny ott volt közöttünk! Úgy maradtam volna még…!

Kószó Misi

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük