„Akit le lehet beszélni a házasságról, azt le is KELL!”

Mindenkinek nagyon ajánlom, sőt kötelezővé tenném a jegyesoktatást, amelyen rendszeresen elhangzott a fenti mondat, leginkább Attila atyától. És bizony nagyon igaza van. Mert sokkal fontosabb a házasságra felkészülni, mint az esküvőt megszervezni.

Kilenc hétvégén keresztül minden vasárnap este összegyűltünk a plébánián, és minden héten másik házaspár mesélte el nekünk a házasságukban fellépő örömöket, bánatokat, kihívásokat és azt, hogy ezekkel hogy küzdöttek meg. Az első pár alkalom után egyértelművé vált, hogy ide érdemes lesz minden egyes hétvégén eljönni.

A hetek során különböző témákon mentünk végig: volt szó az Istennel való kapcsolatunkról, a nemek szerepéről házasságban (is), a közös élet elkezdésének nehézségéről, betegséggel való megküzdésről és azzal együttélésről, a szüntelen újrakezdésről, továbbá a közös pénzügyeinkről, a gyermekvárásról és az örökbefogadás lehetőségéről is. És mi minden héten újabb gondolatokkal tértünk haza. Reméljük ezek a gondolatcsírák velünk maradnak, gyökeret eresztenek és a házas életünk során segítenek nekünk.

Minden jegyespár nevében szeretnénk megköszönni a házaspároknak, hogy feltárták előttünk még azt is, amit nem volt könnyű szavakba önteni, és Attila atyának a nagyszerű szervezést!

Gyöngyvér és Péter

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük