Afrika északi és déli arca

A csütörtök esti Társaskör augusztus 10-i alkalmán személyes beszámolókat hallhattunk két Afrikát járt, és hosszabb időt ott töltött testvérünktől. A vetített képekkel illusztrált előadásnak nem volt célja sem politikai, sem történelmi elemzést adni, egyszerűen csak a személyesen megélt tapasztalatokat megosztani.

Az első részben Németh Zsuzsi, az újszegedi katekumen csoport vezetője elmesélte, hogy milyen rokoni kapcsolatok révén került olyan helyzetbe, hogy több családtagot is meglátogat rendszeresen, akik Dél-Afrikában, Johannesburgban élnek. Láthattunk videót többek közt a safari-park állatsimogatójáról, ahol oroszlánokat lehet simogatni, felvételeket a szabadon mászkáló vadakról, az autók közt átvonuló elefántcsordáról, de nem maradt el a hosszú, homokos-sziklás mély Fish River Canyonbéli testet-lelket próbáló, többnapos kirándulás élménye sem.

A második részben Prokopp Katit, a Fokolare lelkiség tagját hallhattuk, aki kilenc évet töltött Algériában, focolar keresztény közösség tagjaként részt vett az ottani emberek hétköznapjaiban, ápolva velük a kapcsolatot, igyekezve megélni a keresztény szeretetalapú egységet a különböző vallások és kultúrák között. Élővé tette az előadást a sok személyes történet, és a sok kép, amelyek valóban tanúskodtak arról, hogy lehetséges felépíteni jól működő emberi kapcsolatokat és közösségeket bárhol, ahol Isten országát igyekeznek megvalósítani.

Még sok élményt hallhattunk volna, mert az előadók tarsolyában jócskán maradt elmondani kívánkozó esemény, de az idő határt szabott. Ezúton is köszönjük az előadóknak ezt a különleges estét.

Aradi Márta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük