A Szent András Evangelizációs Iskola lelkigyakorlata

Augusztus utolsó napjaiban plébániánkon 3 napos (péntek délutántól vasárnap délutánig) lelkigyakorlatot hirdetett meg a Szent András Evangelizációs Iskola. Annyit tudtunk előzetesen, hogy a kurzus címe: „Új Élet Krisztusban”, amely bibliai alapozottságú és interaktív módon fog minket beavatni hitünk titkaiba.

Valóban így lett: a teológiai értékes tanítások mellett (melyeket a civil keresztény előadók mellett Attila atya és Kovács Zoltán, a most Rómában tanuló, néhány éve felszentelt pap tartott) érdekes, interaktív „cselekményekbe” is bevonódtunk, amelyek hatottak sok-sok érzékszervünkre, de értelmünk mellett főként a szívünkre is.

A lelkileg töltődni vágyó társaságunk elég színes volt a friss egyetemistáktól kezdve a hetedik x környékén járó testvéreinkig, köztünk kisgyermek-gondozó, kozmetikus, egyetemi oktató és nyugdíjas jogász is, a „tanítóinkkal, segítőinkkel” együtt kb. 25-en voltunk.
A közösség ereje, egymás mély tapasztalatai, az imák, áldások, a játékos és egyben lelkünk mélyét sokszor megmozgató, felkavaró előadások, megjelenítések igazán intenzíven hatottak ránk, a hitünkben való elmélyülés elősegítette újabb „megtéréseinket”, amelyek sokunk szerint végig kísérik keresztény utunkat.

Köszönjük a szervezőknek a sok-sok háttérmunkát, készülést, a lelkünk-testünk „jóllakatását”. Reméljük, a Szentlélek folyamatosan mellettünk állva segíti mindannyiunk egyéni, családi és közösségi életét!
Istennek legyen hála ezekért a valóban tartalmas napokért, biztatunk másokat is hasonló kilépésre a komfort-zónából: megtapasztalni Isten egyre jobban átformáló erejét, a társakon keresztül (is) érkező segítségét, áldásait!

Lázárné Tóth Bea

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük