A Szegedi Szülők Kórusának karácsonyi örömkoncertje

December 19-én 19 órai kezdettel szívmelengető koncertet adott a fiatal anyukák kórusa, amelynek művészeti vezetője Berényiné Ale Krisztina. Az esten 2 hangszeres közreműködött szólóban és kóruskísérőként egyaránt, a populáris zenében Gera János zongorán – szintetizátoron, a klasszikus műfajban Lucz Ilona zongorán.

Ünnepről, a Karácsonyról, a szeretetről szóltak a dalok. A hangverseny első felében népszerű, könnyedebb műfajú zenék hangoztak el, míg a másodikban komolyabb, klasszikus stílusú kórusműveket szólaltatott meg a Szegedi Szülők Kórusa. Színvonalas énekükkel igazán elbűvölték a közönséget. A két zenei blokk között Gera János és Lucz Ilona játszott egy-egy kellemes hangulatú, szép darabot.

Komoly felkészülés előzte meg e koncert létrejöttét is. Attila atya nyitottságának köszönhetően plébániánk immár évek óta próbatermet biztosít a kóruspróbáknak, s így otthonra és jó közösségre leltek az énekelni szerető anyukák. Lelkes, örömteli „munkájuk” szépen gyümölcsözik, szereplési lehetőségeik száma egyre nő, Dr. Magyarossy József támogatásának és hívásának köszönhetően városszerte bekapcsolódhatnak énekükkel különféle karitatív eseményeken, jótékonysági koncerteken.

A koncert zárásaként kórus és hallgatósága együtt énekelte a Kis karácsony, nagy karácsony… kezdetű mindenki által ismert kedves dalt. Köszönet az örömkoncertért!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük