A Partiscum kórus koncertje Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Gyümölcsoltó boldogasszony ünnepének estéjén templomunkban adott csodálatos koncertet a Partiscum kórus, akik idén már a 10. jubileumi évüket ünneplik.

Első alkalommal énekeltek itt a Szent Erzsébet templomban, ami számukra is örömteli esemény volt. Az elmúlt évek során számtalan koncerten, kórusversenyeken mutatták meg rendkívüli muzikalitásukat, felkészültségüket. Legutóbb a Kodály Zoltán kórusversenyen arany diplomával jutalmazták műsorukat és a különdíjat is ők érdemelték ki. Szívből gratulálunk a kórusnak és karnagyának, Lázár Tamásnak.
Nyáron spanyol koncertkörútra indulnak.

A kórus vezetője a Karolina iskola ének tanára és karvezetője, és egyben egyházközségünk tagja is családjával együtt.
Műsoruk a reneszánsz  és barokk kórusművészet nagyjainak alkotásai mellett ( De Pres, A. Scarlatti, Purcell) a XX. századi  magyar kórusirodalom néhány művét is megszólaltatta ( Balázs Árpád, Orbán György, Kodály Zoltán).

A kórus művészi megszólalása, kiegyensúlyozott hangzása, az erőteljes fortissimoktól a leheletfinom piaissimokig elvarázsolta a hallgatóságot. Hatalmas , szűnni nem akaró tapssal köszöntük meg a csodálatos élményt. A hangverseny végén még ráadás műsorszámmal is kedveskedtek nekünk . Búcsúzóul egy ” Jó éjt ” kánonnal köszöntek el a közönségtől.

Nagy élményben volt részünk a Partiscum kórus koncertjén. Köszönet a kórus tagjainak és a karnagynak, Lázár Tamásnak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük