A Liget Társulat Zalaegerszegen

Az újszegedi Liget Társulat lépett fel októberben a zalaegerszegi kertvárosi templomban. A fiatalok a helyi plébánia meghívására érkeztek, ahol előadták a nagysikerű Godspell musicalt. Az est bevételét pedig a Szent Család óvodának ajánlották fel.

A Godspell egy igazi broadway klasszikus. Sokan úgy határozzák meg, hogy fiatalok Isten-kereső játéka. Szövegkönyve Máté és Lukács evéngéliuma alapján készült. A zenei alapokat pedig az afroamerikai egyházi muzsikában kell keresnünk.

A szegedi Liget Társulat 2015-ben alakult Thorday Attila atya hívására. A fiatalok nem csak művészi lehetőségeket láttak a fellépésekben, hanem számukra egyfajta misszió az örömhír továbbadása.

– Kezdetek óta tagja vagyok a társulatnak – vallja Sipos Márk, akik Júdást alakítja a darabban. Nagyon élvezem a játékot. Színészkedéssel szeretnék majd a későbbiekben is foglalkozni. Júdás karakterének megformálása nem egy hálás szerep, de egyúttal nagy kihívás is.

– Én körülbelül az alakulás után egy évvel csatlakoztam a Társulathoz, mert sok jót hallottam róluk – mondta Olasz Csaba, akik Jézust játsza a musicalben. Kiskoromtól kezdve érdekelt a színészkedés. Korábban rengeteget szavaltam, az énekléssel pedig már nagyon régóta komolyan foglalkozom. A tanári munkám mellett járok könnyűzenei konzervatóriumba. Idén fogok végezni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük