A Liget Társulat előadásával nyit a Tisza Teátrum

Június 12-én (szombaton) 20 órakor a Liget Társulat előadásával nyit a Tisza Teátrum, Szeged régi-új szabadtéri színháza a Felső Tisza-parton (a FOKA mellett, a Horthy Miklós csónakháznál). A 2015-ben bemutatott zenés passiójáték ezúttal modern zenei alappal, új szereplőkkel, megújult koreográfiával és rendezéssel várja a közönséget.

John-Michael Tebelak – Stephen Schwartz: GODSPELL zenés passiójáték

Jézus: Olasz Csaba, Júdás: Sipos Márk

Továbbá: Bohus Gábor, Kiss Gergely, Kohlmann Márta, Jászfalusi Péter, Lantos Csaba, Noé Dominika, Noé Veronika, Nyúzó Eszter, Ótott Ferenc, Szakter Zsuzsanna, Szendrényi Borbála, Szucsán Bettina, Tóth Judit

Produkciós vezető: dr. Thorday Attila plébános
Koreográfia: Nyúzó Eszter, Tóth Judit
Hang: Pár Zoltán
Fény: Albert Attila
A rendező munkatársa: Bús Márta
Rendezte: Kaj Ádám

„Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt, vagy a próféták tanítását. Azért jöttem, hogy betöltsem azt.”  

A Godspell egy igazi Broadway-klasszikus. Fiatalok istenkereső játéka. Irodalmi alapja Máté és Lukács evangéliuma, zenei ihletője pedig – ahogy a cím is utal rá – az afroamerikai egyházi muzsika. A mű Jézus és Júdás konfliktusát állítja középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. 

A Tisza Teátrumról:

A 2017-ben alapított Tisza Teátrum 2021-ben újra színházi előadásokkal, komolyzenei koncertekkel, valamint nyilvános filmvetítésekkel várja látogatóit a Horthy Csónakház mellett, ahol a közönség a nehéz pandémiás időszak után együtt élvezheti az igényes szórakoztatást, a minőségi vendéglátást, a színházi előadásokat és a komolyzenei koncerteket.

A színházi előadások az esztergomi Babits Mihály Színház repertoárjából kerülnek ki, ezt egészíti ki a szintén helyi Liget Társulat vallásos előadása (Godspell). A színházi előadások tekintetében fontos vállalásunk, hogy a programban szereplő produkciók többségét klasszikus (Balassi Bálint) és kortárs magyar szerzők (Braun Barna, Vörös István) művei adják.

A zenei vonalon a komolyzenét jelöltük ki fő csapásiránynak. A műfajnak – szemben a könnyűzenével – nyaranta sokkal kevesebb fóruma van Szegeden.

Filmes fronton az idei nyarat a tavaly elhunyt Jíři Menzel életművének kívánjuk szentelni, amiből valamennyi alkotás annak a semmihez sem hasonlítható közép-európai világlátásnak és életérzésnek a mozgóképes megörökítője, amit mi, magyarok is jogosan a magunkénak érzünk. A vetítések után beszélgetéseket tervezünk, hogy a néző minél alaposabb képet kaphasson a filmek történelmi és kulturális hátteréről.

Részletes program: www.tiszateatrum.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük