A Felnőttkatekézis csoport tanévzárója

Június 13-án, csütörtök este a szokásos időben gyűlt össze a Felnőttkatekézis csoport a plébánia nagytermében. Plébánosunk 2014 januárjában indította el az érdeklődő felnőttek számára a Bibliaórák sorozatát, s amelynek kezdettől fogva minden héten magam is részese lehetek. Hallgatjuk a magyarázatot, kérdezünk, és hozzászólunk, beszélgetünk, rá-rá csodálkozunk dolgokra. Nyílik az értelmünk és a bennünk lévő lélek által egyre közelebb kerülünk az Úrhoz.

Az idei év tankönyvének címe „A Messiás a liturgikus évben”, melyet a Vácott élő, nyugállományban levő teológus, Turay Alfréd atya írt, miként az előző évek tankönyveit is. Még a rendszeresen szentmisére járó testvéreknek is sok újdonság, új értelmezés adódott, ahogy a karác

sonyi és a húsvéti ünnepkör, és más jeles ünnepek, valamint az évközi idő liturgiatörténtét, és az akkor olvasott bibliai szakaszokat tanulmányozzuk.

A sok közös élmény jól összekovácsolta a csoportunkat. Az igazat megvallva, szeretünk egymás társaságában időt tölteni. Igazi szeretetközösség alakult ki az évek alatt.

Ezen a tanévzáró alkalmon is zsolozsmával kezdtük az összejövetelt, hálát adva Istenünknek. Megköszöntük plébános úrnak magyarázatait, türelmét, hogy hétről-hétre foglakozott velünk.

Miután csoportunkban két zongoraművész is van, megajándékoztak bennünket: Lucz Ili és Péterffy Gabi három Brahms-keringőt, valamint Moszkowski: Spanyol táncát játszották. E négykezes zongoramuzsika mindannyiunk arcára mosolyt csalt.

Ezek után már csak az ünnepi alkalmainkon rendszeres finomabbnál finomabb süteményhegyeken kellett magunkat átvágni, amelyeket a csoportunk tagjai készítettek. Beszélgettünk, sokat mosolyogtunk, szép együttlét volt. Várjuk a szeptemberi tanévkezdésünket.

Az alkalmat megragadva hirdetem, hogy a csütörtöki csoportunk a nyár során Társaskörré alakul, ahol változatos programokra váerjuk az érdeklődőkt. Tartalmas, jó hangulatú esték ígérkeznek. Gyertek, várunk mindenkit csütörtök esténként 7 órára. Hozzátok a barátokat, szomszédokat, rokonokat is.

Ludányi Olga

 

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük