A felnőtt katekézis közösség tanévzáró ünnepe

Az immár 10 éve hetente, minden csütörtök este összegyűlő közösségünk december 21-én tanévzáró ünnepet tartott a plébánia nagytermében. Mire 19 órát ütött a toronyóra, Attila atya kiosztotta a zsolozsmás könyveket, hogy abból – jó szokásunk szerint – közösen imádkozzuk az Esti dicséretet.
Hálát adtunk Urunknak az elmúlt év öröméért, fájdalmáért, és gyógyulást kértünk betegeink számára.
Ez alkalommal megengedtük magunknak azt a lazaságot, hogy nem vettük elő a hétről hétre használatos tankönyveket, hanem rendhagyó módon ünnepeltünk: felköszöntöttük az e hónapban születés- és névnapos társainkat, adventi verset hallgattunk Marika tolmácsolásában, karácsonyi éneket Zsuzsa, Marika és Sanyi triójától, továbbá Ági valamint Ili és Gabi művészi módon szólaltatta meg a zongorát az ünnepi est folyamán.
Majd koccintás következett a  „Mestereknek mestere mondd meg mi az egy! – egy az Isten, a jó Isten, aki él örökké, mindörökké. Ámen.” itató nóta éneklése közepette. A vidám éneklés befejeztével kínálgatni kezdtük egymást mindazon finomságokból, amit magunk készítettünk.
Bizony, az est jó alkalmat biztosított arra, hogy sikerüljön elbeszélgetni olyan közösségi társainkkal is, akikre máskor alig volt időnk és figyelmünk. Adja Isten, hogy az új esztendőben is hordozzuk egymást örömben és bánatban egyaránt!
Savanya Mária
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük