30 kisgyermek, akik izgatottan várták az elsőáldozást

Június 11-én, az Úr napján ünnepeltük kisebbik lányunk elsőáldozását. Az Erzsébet templom díszbe öltözött, mint a 30 kisgyermek, akik izgatottan várták ezt a napot.


Számtalan élményt éltem át újra, hiszem ez a templom falai között voltam én is elsőáldozó, Attila atya hittanosa több mint 30 évvel ezelőtt. Szüleimmel, testvéreimmel része voltunk a templom életének, sok-sok örömteli, életre szóló pillanatot éltünk meg itt. Most férjemmel és gyermekeimmel ültem a padsorban. Büszke vagyok mindkét lányomra, akik tiszta szívvel élték át a találkozást  a Jóistennel és majd ők is Jézus tanítását követve élik le életüket.

Hálásak vagyunk Attila és Flóri atyának, a hittantanároknak, akik heteken át készítették fel gyermekeinket és minket szülőket erre a felejthetetlen, csodaszép ünnepre, hogy átélhessük együtt, amikor Jézus meghív asztalához, odaültet a tanítványai mellé és megkínál testével, hogy bennünk éljen. Feladatot ad, hogy mint az apostolok, tetteinkkel hirdessük őt és kövessük tanítását. Kívánom, hogy az összes elsőáldozó gyermek vigyen magával egy részt Jézusból és vezesse őket az útjukon.

Dusha-Kiss Barbara és Gábor

***

Az elsőáldozási csoportképen láthatók:

Almási Johanna Zoé, Ambrus Maja, Bánóczki Armand András, Boros Nikol, Buzás Péter Dániel, Czibulya Ádám, Csáky Luca, Cseri Borka, Deák Dorka, Deáky Tamás és Deáky Zalán, Diós Benjamin, Dusha-Kiss Hanga, Égerházi Benedek, F. Nagy Zorka, Fábián Gellért, Gombos Dávid, Juhász Nándor, Király Milla, Láng Noémi Hanna, Németh Attila, Pajzer Alexandra Emőke, Papp Dávid, Rákóczi Lia, Sajó Nikolett, Siklós Eszter, Szakáll Sebestyén Bálint, Széll Zoltán, Takács Zsolt, Uglár Zsombor, Vélics Petra Virág.

Továbbá Thorday Attila, plébános, Perlaki Flórán lelkész, valamint a katekéták: Gálné Ili, Behánné Brigitta, Rácz Nikolett, Gál Maya és Gilice Attila.

***

Megköszönjük mindazok odaadó munkáját, akik aktív szerepet vállaltak az elsőáldozás ünnepélyessé tételében:

Kulik László a templom melletti kiskert füvét nyírta le, hogy előkészítse a fogadásra, Bánóczki Ferenc és felesége Bernadett, valamint Buzás Péter és felesége Marianna gyönyörű rózsákkal és gerberákkal díszítették fel az Erzsébet-templom főbejáratát. A templom belső terének feldíszítése Komárominé Soós Éva keze munkáját dicséri. Krisztin Német István és Körmöczi László testvéreink pedig fotózással örökítették meg 29 hittanos gyermek első személyes találkozását az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal. Isten fizesse meg igyekezetüket!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük