Bibliaiskola a megküzdésről, a próbatételekről

A Laudetur Kiadó vezetője, Vereb István készített egy beszélgetés-sorozatot Dr. Thorday Attila plébános atyával. 

A Bibliaiskolában kifejezetten olyan szakaszokkal, történetekkel találkozik, amelyek az élet megpróbáltatásairól szólnak. Megnézzük, hogy a bibliai szereplők hogyan tudtak szembe nézni a kihívásaikkal, fájdalmaikkal és mit tanulhatunk tőlük.

 

1. rész: Ábrahám – Aki teljesen Isten vezetésére bízta magát

Ábrahám és Sára nagy bánata: nem született közös gyermekük. Hány mai család átéli ugyanezt! Mennyire vesszük komolyan Isten ígéreteit? Istennél tényleg semmi sem lehetetlen? Néha Isten kegyetlennek tűnik? Miért ad próbatételeket?

*****

2) József története – A nehézségekben helyállás példaképe

Mi is kerülünk olyan helyzetbe, amikor úgy érezzük, elárulnak, becsapnak, kihasználnak bennünket… mint Józseffel is történt. Hogyan válhat mégis minden a javunkra? Hogyan tudjuk meglátni a szerencsétlen, tragikus események mögött az Istent?

*****

3) Jónás – Istennel élek vagy elfutok?

Sokszor mi is legszívesebben elfutnánk Isten elől, mint Jónás tette. Nem akarjuk azt, ami történik. Mire mutat rá Jónás és Isten kapcsolata? Mit üzen nekünk?

*****

4) Rut esete – Hogyan tudunk a bajban szolidárisak lenni másokkal?

Éhínség, költözés, többszörös haláleset, családtagok elvesztése – mindezt átéli Rut is. Vajon, hogyan lehet ilyen nehéz körülmények között megőrizni a szívünk békéjét? Hogyan gondoskodik ilyenkor az Isten?

*****

5) 22. zsoltár – Miért hagytál el engem?

Milyen szívesen panaszkodunk mi is, hogy milyen rossz az életünk, mennyi bajunk van, milyen elviselhetetlen terhekkel kell megbirkóznunk. Mire akarják ráirányítani a figyelmünket a zsoltárok?

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük