A kultúra missziója

Március 17-én plébániánk nagytermében zenés-irodalmi estre gyűltünk egybe. Péterffy Gabriella testvérünk, immár sokadszorra, egy nagyon szép programot állított össze. Témája: átmenet a télből tavaszba, nagyböjti időszak, Bach évforduló.

Vivaldi: Négy Évszak, Tavasz tételével kezdődött az est, ami alatt tavaszi tájak, virágok szépséges képeiben gyönyörködhettünk. Ezt egy hangszeres duo követte, fuvola és hegedű ugyanebben a témában. Versek és prózák váltogatták egymást. Zongoraszóló és négykezes Gabitól és Lucz Ilikétől. Ezek mindig elbűvölnek bennünket. Meglepetésként Aracsiné Ági egy szép Händel művet adott elő. Húsz éve nem játszott közönség előtt, így az izgalomtól elpirulva kelt fel a hangszer mellől, a mi tenyerünk meg a tapstól lett piros.

Az erre az alkalomra összeállt kvartettünk az ún. Ír áldást énekelte és a Világ világossága című Halmos László feldolgozást.

Minden olyan szép és meghitt volt. Valójában egy hétköznap este, amikor egy jól működő közösség összegyűlik, munka után, kicsit már fáradtan, elcsendesedve és a kedves testvérek és önmaguk szórakoztatására létrehoz egy tematikus zenés irodalmi estet.

A hallgatóság nagyon megdicsért bennünket. Egy evangélikus testvérünk azt mondta, hogy ilyen gyülekezet nincs még egy a városban, de lehet, hogy az egyházmegyében sem, de lehet, hogy még az országban sem. Ez túlzás, de amikor kimondta nagyon meghatódtunk. Jól esett.

Lassan ezek a Péterffy Gabi által szervezett zenés irodalmi estek plébániánk kulturális műhelyévé válnak. Nagy áldásnak éli meg Felnőttkatekézis közösségünk, hogy ilyen csodás zenészek és énekesek vannak köztünk. A verssel és prózával csak rájuk csatlakozunk, a Jóisten dicsőségére. Minden ilyen alkalmunkon érezzük az Úr áldását. Ott van köztünk a mosolyunkban és a szeretetünkben.

A kulturális táplálék után megettük a Szekeres Zsuzsi által sütött kosárnyi pogácsát, amit egy kis zölddió pálinkával kísértünk útjára.

Ludányi Olga

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük