Találkozzunk Jézussal Budapesten!

„Minden forrásom belőled fakad”

E zsoltárvers a mottója a fővárosunkban, a közeljövőben megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Az olimpiai játékok megrendezéséhez hasonlóan ezen egyedülálló világesemény megrendezése megtiszteltetés a házigazdáknak, így a Magyar Katolikus Egyháznak. Az előkészületek már több éve elkezdődtek, s a tavaly szeptemberre kitűzött dátum ugyan halasztásra került, de most szeptember 5 és 12 közötti héten az esemény végre megvalósulhat.

A programokról teljes körűen tájékozódhatunk a www.iec2020.hu honlapon.

A mintegy ezer elsőáldozásra készülő gyermek között a mieink is ott lesznek a Hősök terén szeptember 5-én. Őket és családtagjaikat a hitoktatóik regisztrálták, és a plébánián május 29-én és június 5-én meg is tartottuk a közös felkészülési alkalmakat.

A programok nagy része ingyenes, mások fizetősek, de mindenképpen előzetes regisztrációhoz kötöttek. Nevünk és születési dátumunk megadásával személy szerint regisztráljunk, majd jelöljük meg azokat a programokat, amelyen részt kívánunk venni, hogy a megkapott kóddal és védettségi igazolványunkkal elfoglalhassuk a számunkra biztosított helyeket.

A fent jelölt honlapon minden lépés le van írva, de aki segítséget kér a regisztrációhoz, az hívhatja Szendrényi András testvérünket (0670/5429672), aki napjában 18-21 óra között kész telefonos segítséget nyújtani.

Mivel a szeptember 5-12 hetében megvalósuló széleskörű vallási és kulturális programok sokasága mindannyiunkat gazdagítanak, azt javaslom, hogy „találkozzunk Jézussal Budapesten!”. Mivel sem az utazást, sem a budapesti szállást a plébánia nem szervezi, mindenkit öntevékenységre bátorítunk. Mindenesetre, tekintve, hogy a mi életünkben vissza nem térő a lehetőség, hogy ilyen alkalommal tanúságot tehetünk a Jézusba vetett hitünkről, ne vegyük hallatlanra a lehetőséget!

Thorday Attila, plébános